Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψάκια.
Χτυπάμε στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη (προσεκτικά, γιατί στην αρχή «πετάγεται» η ζάχαρη).
Ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τη σόδα, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ. Αν δούμε ότι το μείγμα είναι σφιχτό, σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε με κουτάλα ώστε να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και τα καρύδια χονδροτριμμένα.
Παίρνουμε κουταλιές και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους. Αν το μείγμα είναι μαλακό, ρίχνουμε κατευθείαν κουταλιές στο ταψί.
Ψήνουμε 10’. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5΄ να κρυώσουν και μετά τα τοποθετούμε σε σχάρα, πριν τα κλείσουμε σε κουτί.