Σοκολατένια τάρτα του Δημήτρη Σκαρμούτσου
Ο αγαπημένος chef ετοιμάζει μια ονειρική τάρτα με πλούσια σοκολάτα, βούτυρο Χωριό, καφέ και καρύδια!
408
Σοκολατένια τάρτα του Δημήτρη Σκαρμούτσου

ΥΛΙΚΑ

6 κ.σ. Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο 3 ¼ κούπες ημίγλυκη σοκολάτα 3 μεγάλα αυγά 1 φλ. ζάχαρη 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ σε κόκκους ½ κ.γ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας ½ κούπα αλεύρι για κάθε χρήση ¼  κ.γ. μπέικιν πάουντερ ¼ κ.γ. αλάτι 1 κούπα καρύδια σε κομματάκια 2 – 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία αποσπώμενη φόρμα ή τηγάνι.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κύπελλο πάνω από νερό που σιγοβράζει.
  4. Προσθέτουμε 2 φλ. σοκολάτας, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  5. Με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τον καφέ και τη βανίλια σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι το μείγμα μας να πάρει μία αφράτη μορφή, περίπου για 3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
  7. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το 1 φλ. σοκολάτας και τα καρύδια.
  8. Τοποθετούμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ με νερό μέχρι να γίνει ενιαίο.
  9. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι το κέντρο του μείγματος να φουσκώσει ελαφρώς (η κορυφή μπορεί να σπάσει). Το εσωτερικό του μείγματος θα παραμείνει μαλακό.
  10. Το αφήνουμε να παγώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα ή το τηγάνι. Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την τάρτα.