Σοκολατένια τρουφάκια με ταχίνι και καραμελωμένο σουσάμι
Σοκολάτα και κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα, καραμελωμένο σουσάμι γύρω από τα τρουφάκια. Μια απολαυστική συνταγή από το Χωριό!
6040
Σοκολατένια τρουφάκια με ταχίνι και καραμελωμένο σουσάμι

ΥΛΙΚΑ

750 γρ. σοκολάτα γάλακτος 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 600 ml κρέμα γάλακτος 80 γρ. ταχίνι

ΥΛΙΚΑ

Για την επικάλυψη:

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. ζάχαρη 250 γρ. σουσάμι 70 ml νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πρώτα καραμελώνουμε το σουσάμι ως εξής: Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να καβουρδιστεί το σουσάμι και να καραμελώσει. Στη συνέχεια, το απλώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια στρωμένη με σιλπατ ή σε έναν πλαστικό δίσκο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  2. Σπάμε σε πολύ μικρά κομμάτια τη σοκολάτα (αν θέλουμε την τρίβουμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη) και τη ρίχνουμε σε λεκάνη μαζί με το ταχίνι.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα, τη βράζουμε και τη ρίχνουμε σιγά-σιγά στη λεκάνη με τις σοκολάτες και το ταχίνι, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να λιώσουν καλά οι σοκολάτες και να διαλυθεί το ταχίνι.
  4. Αδειάζουμε το μίγμα σε ρηχό ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει – χωρίς όμως να παγώσει.
  5. Παίρνουμε με το χέρι ή το κουτάλι μικρές ποσότητες και πλάθουμε μπαλάκια.
  6. Κυλάμε ένα-ένα τα τρουφάκια στο καραμελωμένο σουσάμι μέχρι να τυλιχθούν καλά από όλες τις πλευρές.
  7. Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο για να σφίξουν.