Σοκολατόπιτα
Ένα πλέον διάσημο επιδόρπιο και γλυκό, η σοκολατόπιτα, είναι ακαταμάχητο. Η συνταγή από το Βανάτο ανακατεύει κουβερτούρα, κακάο και προκαλεί αναστάτωση.
2012

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γρ. Χωριό soft με ελαιόλαδο ή Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο 5 αυγά 2 φλιτζάνια ζάχαρη 5 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη 1 σακουλάκι νιφάδες κουβερτούρας 2 βανίλιες 1 φλιτζάνι βραστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το Χωριό soft με ελαιόλαδο ή το Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο, και ρίχνουμε μέσα και τη ζάχαρη να λιώσει. Στη συνέχεια βάζουμε μέσα και το κακάο σιγά-σιγά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
  2. Βράζουμε το νερό σε ένα μπρίκι, το προσθέτουμε στο μίγμα και κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζάνι από το μίγμα με το οποίο θα περιχύσουμε στο τέλος τη σοκολατόπιτα.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα κουζίνας τα αυγά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και τις βανίλιες. Στο τέλος προσθέτουμε και το μίγμα που είχαμε προηγουμένως ετοιμάσει ανακατεύοντας καλά.
  4. Προσθέτουμε στο τελικό μίγμα τις νιφάδες κουβερτούρας.
  5. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για ακριβώς 20 λεπτά στους 180C.
  6. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με το μίγμα του κακάο που κρατήσαμε.