Σοτέ μήλα με βούτυρο και σάλτσα καραμέλας
Έντονη επιθυμία για κάτι γλυκό; Φτιάχνουμε ένα εύκολο και γρήγορο επιδόρπιο με μήλα και Χωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο.
204
Σοτέ μήλα με βούτυρο και σάλτσα καραμέλας

ΥΛΙΚΑ

6 μεγάλα πράσινα μήλα 6 κ.σ. Χωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο 8 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.γ. κανέλα 1 σφινάκι κονιάκ 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος 150 γρ. καρυδόψιχα λεπτοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένετε καλά τα μήλα και με την βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού αφαιρείτε τη στήλη από τα κουκούτσια χωρίς να τα καθαρίσετε.
  2. Τα κόβετε σε χοντρές ροδέλες (4 ροδέλες το κάθε ένα).
  3. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζετε το Χωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο και σοτάρετε τις ροδέλες των μήλων μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  4. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 2-3 λεπτά.
  5. Βγάζετε τις ροδέλες του μήλου και τις ακουμπάτε σε πιατέλα.
  6. Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι το κονιάκ και ανακατεύετε καλά.
  7. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε γρήγορα ώστε το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
  8. Περιχύνετε τα μήλα με τη σάλτσα του τηγανιού. Πασπαλίζετε με το καρύδι.

Αν θέλετε μαζί σερβίρετε και μια μπάλα παγωτό σοκολάτα ή καϊμάκι.