Σουφλέ τυριού με βάση τη μπεσαμέλ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Σουφλέ τυριού με βάση τη μπεσαμέλ

Γρήγορη συνταγή χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, από τον Ηλία Μαμαλάκη. Εκτελούμε με βούτυρο αγελάδος Χωριό και πλούσια γραβιέρα .

306
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι λειώστε τα 60 γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος, ρίξτε το αλεύρι και ανακατεύτε καλά για 2 λεπτά μέχρι να σκουρύνει το σύνολο.
  2. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος χλιαρή μέσα και φτιάξτε μια μπεσαμέλ, αρωματίστε τη με το μοσχοκάρυδο.
  3. Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά και ρίξτε μέσα τους κρόκους των αυγών.
  4. Λιώστε το τυρί με ένα πιρούνι και ανακατεύτε το με το μίγμα της κρέμας.
  5. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μια ανάλαφρη μαρέγκα και αδειάστε τη μέσα στο μίγμα της κρέμας.
  6. Με το υπόλοιπο βούτυρο αλείψτε το εσωτερικό της φόρμας.
  7. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180ο και ψήστε το σουφλέ σας για 30-40 λεπτά.
  8. Σερβίρετέ το αμέσως γιατί πέφτει γρήγορα. Συνοδεύτε το με μια πράσινη σαλάτα που του πάει πολύ.


ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 8 σχόλια.
  • 17 Οκτωβρίου, 2013 στις 12:17 μμ

    μμμμμ!!! λαχταριστο!! μια συνταγη που θα δοκιμασω οπωσδηποτε.

  • 18 Οκτωβρίου, 2013 στις 1:51 πμ

    πολύ εύκολη και λαχταριστή συνταγή. Θα την δοκιμάσω άμεσα!

  • 26 Οκτωβρίου, 2013 στις 9:19 μμ

    υπέροχο!!!!

  • 31 Οκτωβρίου, 2013 στις 12:18 πμ

    τελειο!!!

  • 9 Νοεμβρίου, 2013 στις 12:38 πμ

    τελεια και νοστιμη

  • 3 Μαΐου, 2014 στις 7:29 μμ

    Μοσχομύρισε!

  • 3 Μαΐου, 2014 στις 9:43 μμ

    ΥΠΕΡΟΧΟ!!

  • 4 Μαΐου, 2014 στις 5:20 μμ

    απιθανο!!!

ΥΛΙΚΑ

75 γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος 60 γρ. αλεύρι νεροπότηρο κρέμα γάλακτος ½ νεροπότηρο φρέσκο γάλα ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο 4 αυγά χωρισμένα ασπράδια – κρόκοι 250 γρ. τυρί τριμμένη γραβιέρα Χωριό Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης

σχετικές συνταγές

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας

Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ