ΥΛΙΚΑ 75 γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος 60 γρ. αλεύρι 1½ νεροπότηρο κρέμα γάλακτος ½ νεροπότηρο φρέσκο γάλα ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο 4 αυγά χωρισμένα ασπράδια – κρόκοι 250 γρ. τυρί τριμμένη γραβιέρα Χωριό Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε ένα κατσαρολάκι λειώστε τα 60 γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος, ρίξτε το αλεύρι και ανακατεύτε καλά για 2 λεπτά μέχρι να σκουρύνει το σύνολο.
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος χλιαρή μέσα και φτιάξτε μια μπεσαμέλ, αρωματίστε τη με το μοσχοκάρυδο.
- Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά και ρίξτε μέσα τους κρόκους των αυγών.
- Λιώστε το τυρί με ένα πιρούνι και ανακατεύτε το με το μίγμα της κρέμας.
- Χτυπήστε τα ασπράδια σε μια ανάλαφρη μαρέγκα και αδειάστε τη μέσα στο μίγμα της κρέμας.
- Με το υπόλοιπο βούτυρο αλείψτε το εσωτερικό της φόρμας.
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180ο και ψήστε το σουφλέ σας για 30-40 λεπτά.
- Σερβίρετέ το αμέσως γιατί πέφτει γρήγορα. Συνοδεύτε το με μια πράσινη σαλάτα που του πάει πολύ.
|