Σουφλέ τυριού με βάση τη μπεσαμέλ
Γρήγορη συνταγή χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, από τον Ηλία Μαμαλάκη. Εκτελούμε με βούτυρο αγελάδος Χωριό και πλούσια γραβιέρα .
306
Σουφλέ τυριού με βάση τη μπεσαμέλ

ΥΛΙΚΑ

75 γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος 60 γρ. αλεύρι νεροπότηρο κρέμα γάλακτος ½ νεροπότηρο φρέσκο γάλα ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο 4 αυγά χωρισμένα ασπράδια – κρόκοι 250 γρ. τυρί τριμμένη γραβιέρα Χωριό Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι λειώστε τα 60 γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος, ρίξτε το αλεύρι και ανακατεύτε καλά για 2 λεπτά μέχρι να σκουρύνει το σύνολο.
  2. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος χλιαρή μέσα και φτιάξτε μια μπεσαμέλ, αρωματίστε τη με το μοσχοκάρυδο.
  3. Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά και ρίξτε μέσα τους κρόκους των αυγών.
  4. Λιώστε το τυρί με ένα πιρούνι και ανακατεύτε το με το μίγμα της κρέμας.
  5. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μια ανάλαφρη μαρέγκα και αδειάστε τη μέσα στο μίγμα της κρέμας.
  6. Με το υπόλοιπο βούτυρο αλείψτε το εσωτερικό της φόρμας.
  7. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180ο και ψήστε το σουφλέ σας για 30-40 λεπτά.
  8. Σερβίρετέ το αμέσως γιατί πέφτει γρήγορα. Συνοδεύτε το με μια πράσινη σαλάτα που του πάει πολύ.