ΥΛΙΚΑ 200 γρ. τραχανά γλυκό 300 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα (κοινά, πλευρώτους, πορτομπέλο) 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Χωριό Κλασικό 4 δαφνόφυλλα 1 φλ. κρασί λευκό 2 κ. σ. κονιάκ 1 φλ. γάλα 1 φλ. γραβιέρα Χωριό μακράς ωρίμανσης, τριμμένη ½ κ.γ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο 1 ντομάτα τριμμένη 3 λίτρα νερό αλάτι πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Αφαιρούμε τη βάση από τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά. Tα κόβουμε σε μέτριες φέτες ή τα σπάμε με το χέρι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Ρίχνουμε την ντομάτα και έπειτα από 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, βάζουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη, το κονιάκ και το νερό και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.
- Προσθέτουμε τον τραχανά και το γάλα, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε στη σούπα τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
|