Σουτζουκάκια
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Σουτζουκάκια

Σουτζουκάκια Πολίτικα με μοσχαρίσιο κιμά, κρασί, πλούσια μπαχαρικά και κόκκινη σάλτσα

306
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πολτοποιούμε τα σκόρδα και μουσκεύουμε το ψωμί στο κρασί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ψωμί, το κύμινο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και όσο αλάτι χρειαστεί.
  3. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και τον αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  4. Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε ένα κατσαρολάκι, σιγοβράζουμε μέχρι να πάρουμε μια πηχτή, δεμένη σάλτσα.
  5. Πλάθουμε μεγάλα μακρόστενα σουτζουκάκια, τα πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο αλεύρι και είτε τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  6. Μόλις είναι έτοιμα περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε.

Tips: Τα σουτζουκάκια παραδοσιακά φτιάχνονται με μείγμα κιμά από μοσχάρι και αρνί.

ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 2 σχόλια.
  • 29 Ιουλίου, 2016 στις 6:00 μμ

    Sta soutzoukakia ,otan ta pllathw bazw ena kommataki turi kitrino k mish feta mpeikon ….ginonte akomh pio teliaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…………………….

  • 29 Ιουλίου, 2016 στις 6:03 μμ

    K ston kuma , 1 augo + sousamenio pswmi + alati+ glukia paprika+ liiiigh kanela k oposdhpote xidi k mia merida gala …..

ΥΛΙΚΑ

600 gr. κιμά μοσχαρίσιο 5 φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί 150 ml. κόκκινο κρασί 4 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο Αλάτι Πιπέρι Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό Αλεύρι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

1 κρεμμύδι ξερό 2 σκελίδες σκόρδο 200 gr. ντοματάκια κονκασέ 200 ml. τοματοχυμό 200 ml. κόκκινο κρασί 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Αγελάδος Χωριό (σε πλακάκι αλουμινόχαρτο) 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλα 3-4 κόκκους μπαχάρι 2-3 μοσχοκάρφια Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Αλάτι

σχετικές συνταγές

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας

Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ