Σουτζουκάκια
Σουτζουκάκια Πολίτικα με μοσχαρίσιο κιμά, κρασί, πλούσια μπαχαρικά και κόκκινη σάλτσα
306
Stewed Meatballs with Spices (Soutzoukakia)

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 5 φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί 150 ml κόκκινο κρασί 4 σκελίδες σκόρδο 1 κ.γ. κύμινο ¼ κ.γ. κανέλα ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο Αλάτι Πιπέρι Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα Αλεύρι για το τηγάνισμα

ΥΛΙΚΑ Για τη σάλτσα

1 κρεμμύδι ξερό 2 σκελίδες σκόρδο 200 γρ. Χωριό Ψιλοκομμένες τομάτες 200 ml Χωριό Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας 200 ml κόκκινο κρασί 2 κ.σ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος 1 κ.γ. ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλα 3-4 κόκκους μπαχάρι 2-3 μοσχοκάρφια Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πολτοποιούμε τα σκόρδα και μουσκεύουμε το ψωμί στο κρασί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ψωμί, το κύμινο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και όσο αλάτι χρειαστεί.
  3. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και τον αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  4. Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε ένα κατσαρολάκι, σιγοβράζουμε μέχρι να πάρουμε μια πηχτή, δεμένη σάλτσα.
  5. Πλάθουμε μεγάλα μακρόστενα σουτζουκάκια, τα πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο αλεύρι και είτε τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  6. Μόλις είναι έτοιμα περιχύνουμε με τη σάλτσα τομάτας και σερβίρουμε.

Tips: Τα σουτζουκάκια παραδοσιακά φτιάχνονται με μείγμα κιμά από μοσχάρι και αρνί.