Σπανάκι φούρνου με γιαούρτι και γραβιέρα μακράς ωρίμανσης
Σπανάκι και σέσκουλα με το σκόρδο τους, με γιαούρτι και μπόλικη τριμμένη γραβιέρα μακράς ωρίμανσης Χωριό σε μια συνταγή που ταιριάζει άψογα με λευκό κρασί!
306
Σπανάκι φούρνου με γιαούρτι και γραβιέρα μακράς ωρίμανσης

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο και κομμένο 1 μάτσο φρέσκα σέσκουλα, καθαρισμένα και κομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 250 γρ. φρέσκο γάλα 210 γρ γιαούρτι στραγγιστό 150 γρ. τριμμένη Γραβιέρα Χωριό Μακράς Ωρίμανσης 1/2 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα και ανακατεύουμε μέχρι να σωταριστούν και αυτά και μέχρι να μειωθεί κατά πολύ ο όγκος τους.  Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  3. Μετά από 10 λεπτά περίπου, μεταφέρουμετο σπανάκι με τα σέσκουλα σε ένα μπολ και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα, το γιαούρτι και την τριμμένη γραβιέρα ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνουν όλα ένα δεμένο μείγμα, περίπου για 5-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  4. Προσθέτουμε στο τυρένιο μείγμα το σπανάκι και τα σέσκουλα και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε ένα πυρίμαχο ταψί και το πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα που κρατήσαμε στην άκρη.
  5. Ψήνουμε το σπανάκι σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

Τιπς:
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί, σκορδόψωμο ή απλώς με τα αγαπημένα μας κριτσίνια.
Συνοδεύουμε με ένα δροσερό λευκό κρασί.