Σπανακόρυζο με ντομάτα
Ένα παραδοσιακό και νόστιμο φαγητό, μαγειρεύεται με Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές και συνοδεύεται με Χωριό φέτα Ορεινές Περιοχές! Του Δημήτρη Σκαρμούτσου
304
Σπανακόρυζο με ντομάτα

ΥΛΙΚΑ

1 φλ Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 1 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα 1 φλ χυμός ντομάτας 3/4 φλ ρύζι Καρολίνα 1 κιλό σπανάκι, χοντροκομμένο αλάτι κατά βούληση πιπέρι κατά βούληση 1/4 φλ άνηθος, κομμένος (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  5. Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε.
  6. Αφαιρούμε το καπάκι, καλύπτουμε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο και ξαναβάζουμε το καπάκι.
  7. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό για άλλα 10 λεπτά να μαγειρευτεί.

 

Η συνταγή βρίσκεται δημοσιευμένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.