Σπάτουλα με κρέμα και βούτυρο Κερκύρας Χωριό
Ένα φανταστικό δροσερό γλυκό με πεντανόστιμη κρέμα και πλούσιο σιρόπι, με βούτυρο Χωριό! Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
4512
Σπάτουλα με κρέμα και βούτυρο Κερκύρας Χωριό

ΥΛΙΚΑ Για το παντεσπάνι

6 αυγά 80 gr. ζάχαρη 70 gr. φρυγανιά 15 gr. σιμιγδάλι ψιλό 70 gr. καρυδόψιχα 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder 1½ κουταλάκια του γλυκού κανέλα ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο 1 κάψουλα βανιλλίνης 1 κουταλάκι του γλυκού Χωριό Βούτυρο Κερκύρας

ΥΛΙΚΑ Για το σιρόπι

2 φλυτζάνια ζάχαρη 1 ½ φλυτζάνια νερό 1 φλούδα πορτοκαλιού 20 ml. κονιάκ ή μπράντυ

ΥΛΙΚΑ Για την κρέμα

155 gr. ζάχαρη 80 gr. κόρν φλάουρ 20 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κάψουλα βανιλλίνης 2 κρόκους αυγών 850 ml. γάλα 150 ml. κρέμα γάλακτος ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κάψουλα βανιλλίνης 2 κουταλιές της σούπας Χωριό Βούτυρο Αγελάδος

ΥΛΙΚΑ Για το σερβίρισμα

Καρυδόψιχα Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Το παντεσπάνι και το σιρόπι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για τουλάχιστον 6-7 λεπτά, ώστε να γίνουν σαν κρέμα.
  3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ομογενοποιούμε στο μείγμα αυγών χρησιμοποιώντας μια μαρίζ, με απαλές κινήσεις.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 26 εκατοστών και μεταφέρουμε το μείγμα.
  5. Ψήνουμε το παντεσπάνι για περίπου 40-45 λεπτά.
  6. Όσο ψήνεται το παντεσπάνι, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά του για 5 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε στο σιρόπι το κονιάκ και σιροπιάσουμε το καυτό παντεσπάνι.
  8. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε την κρέμα.
  9. Η κρέμα: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγύ.
  10. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
  11. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά και προσθέτουμε τη σαντιγύ ενσωματώνοντάς την στην κρέμα με απαλές κινήσεις.
  12. Την απλώνουμε πάνω το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά. Πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα και κανέλα.

 

Tips:
– Μπορούμε να φτιάξουμε το παντεσπάνι, να το κρυώσουμε και να περιχύσουμε με ζεστή κρέμα την ώρα που θέλουμε να σερβίρουμε.