Ταλιατέλες με γιαούρτι και τυριά
Μαγειρεύουμε με λαχανικά, ζυμαρικά, όσπρια, Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο και μαργαρίνη Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι.
304
Ταλιατέλες με γιαούρτι και τυριά

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ταλιατέλες με αυγά 340 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης ή λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε μέτρια κομμάτια 80 ml ( ½ φλιτζανιού ) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό Αειφόρο 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα μαζί με το πράσινο μέρος 100 ml κρασί λευκό ξηρό 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες (ζιλιέν) 100 ml νερό 140 γρ. αρακά βρασμένο 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες 150 ml χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο 1 γιαούρτι πλήρες στραγγιστό 1 κ.σ. Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι Αλάτι / πιπέρι 200 γρ. Γραβιέρα Μακράς Ωρίμανσης τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζετε και σουρώνετε τις ταλιατέλες.
  2. Ζεσταίνετε το Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι και ζεματάτε τις ταλιατέλες.
  3. Σοτάρετε στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό Αειφόρο τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα λουκάνικα και όταν πάρουν λίγο χρώμα τα σβήνετε με το κρασί.
  4. Οταν το κρασί εξατμισθεί προσθέτετε την ντομάτα, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
  5. Αφήνετε την σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και προσθέτετε την πιπεριά και τον αρακά. Συνεχίζετε το βράσιμο για 5-6 λεπτά επί πλέον.
  6. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το γιαούρτι με τα τυριά.
  7. Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και με απαλές κινήσεις αναμειγνύετε το γιαούρτι με τα τυριά μέσα στην σάλτσα.
  8. Σερβίρετε τις ταλιατέλες και τις περιχύνετε με την σάλτσα.