ΥΛΙΚΑ 500 γρ. ταλιατέλες με αυγά 340 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης ή λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε μέτρια κομμάτια 80 ml ( ½ φλιτζανιού ) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα μαζί με το πράσινο μέρος 100 ml κρασί λευκό ξηρό 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες (ζιλιέν) 100 ml νερό 140 γρ. αρακά βρασμένο 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες 150 ml χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο 1 γιαούρτι πλήρες στραγγιστό 1 κ.σ. Χωριό Soft με ελαιόλαδο Αλάτι / πιπέρι 200 γρ. Γραβιέρα Μακράς Ωρίμανσης τριμμένη | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Βράζετε και σουρώνετε τις ταλιατέλες.
- Ζεσταίνετε το Χωριό Soft με ελαιόλαδο και ζεματάτε τις ταλιατέλες.
- Σοτάρετε στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα λουκάνικα και όταν πάρουν λίγο χρώμα τα σβήνετε με το κρασί.
- Οταν το κρασί εξατμισθεί προσθέτετε την ντομάτα, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνετε την σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και προσθέτετε την πιπεριά και τον αρακά. Συνεχίζετε το βράσιμο για 5-6 λεπτά επί πλέον.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το γιαούρτι με τα τυριά.
- Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και με απαλές κινήσεις αναμειγνύετε το γιαούρτι με τα τυριά μέσα στην σάλτσα.
- Σερβίρετε τις ταλιατέλες και τις περιχύνετε με την σάλτσα.
|