Ταλιατέλες με γιαούρτι και τυριά
Μαγειρεύουμε με λαχανικά, ζυμαρικά, όσπρια, Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία και Χωριό Soft με ελαιόλαδο.
304
Ταλιατέλες με γιαούρτι και τυριά

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ταλιατέλες με αυγά 340 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης ή λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε μέτρια κομμάτια 80 ml ( ½ φλιτζανιού ) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα μαζί με το πράσινο μέρος 100 ml κρασί λευκό ξηρό 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες (ζιλιέν) 100 ml νερό 140 γρ. αρακά βρασμένο 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες 150 ml χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο 1 γιαούρτι πλήρες στραγγιστό 1 κ.σ. Χωριό Soft με ελαιόλαδο Αλάτι / πιπέρι 200 γρ. Γραβιέρα Μακράς Ωρίμανσης τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζετε και σουρώνετε τις ταλιατέλες.
  2. Ζεσταίνετε το Χωριό Soft με ελαιόλαδο και ζεματάτε τις ταλιατέλες.
  3. Σοτάρετε στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα λουκάνικα και όταν πάρουν λίγο χρώμα τα σβήνετε με το κρασί.
  4. Οταν το κρασί εξατμισθεί προσθέτετε την ντομάτα, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
  5. Αφήνετε την σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και προσθέτετε την πιπεριά και τον αρακά. Συνεχίζετε το βράσιμο για 5-6 λεπτά επί πλέον.
  6. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το γιαούρτι με τα τυριά.
  7. Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και με απαλές κινήσεις αναμειγνύετε το γιαούρτι με τα τυριά μέσα στην σάλτσα.
  8. Σερβίρετε τις ταλιατέλες και τις περιχύνετε με την σάλτσα.