Ταραμοσαλάτα
Η αγαπημένη μας ταραμοσαλάτα, με την τιμητική της εποχή τη Σαρακοστή, πάει με Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό.
04
Ταραμοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. ταραμάς λευκός 350 γρ. ψίχα ψωμιού (όχι φρέσκο) 1 ποτήρι νερού Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) χυμός από 2 λεμόνια πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ με νερό αφήνουμε την ψίχα να μουλιάσει και κατόπιν την στύβουμε καλά με τα χέρια μας.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε τον ταραμά και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το πιπέρι και την ψίχα.
  3. Καθώς το χτυπάμε, προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο Χωριό και το χυμό λεμονιού.
  4. Σταματάμε να χτυπάμε μόλις το μίγμα γίνει ομογενοποιημένο και αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  5. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε ψίχα ψωμιού, αραβοσιτέλαιο, πιπέρι ή λεμόνι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας