Τραχανόπιτα με φέτα Χωριό
Φύλλο σπιτικό χωριάτικο που φτιάξαμε με τα χεράκια μας και λαχταριστή γέμιση φέτα, τραχανάς και Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι. Σκέτη απόλαυση!
606
Τραχανόπιτα με φέτα Χωριό

ΥΛΙΚΑ Για το φύλλο

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 ml νερό 30 ml Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 5 ml ΤΟΠ Κόκκινο Ξίδι Αλάτι 50 γρ λιωμένο Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ Για τη γέμιση

150 γρ τραχανά 150 ml νερό 30 γρ Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι 200 ml φρέσκο γάλα 1 αυγό 200 γρ Χωριό φέτα χοντροκομμένη Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε νερό που βράζει ρίχνουμε τον τραχανά, το αλάτι, Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι.
  2. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, το πιπέρι και τη φέτα Χωριό και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για το φύλλο και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν σε μαλακή ζύμη.
  5. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε σε φύλλα λίγο μεγαλύτερα από το ταψί μας.
  7. Αλείφουμε το ταψί τo Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι.
  8. Στρώνουμε το ένα φύλλο και το αλείφουμε με τη μαργαρίνη.
  9. Απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω το 1/3 της γέμισης και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  10. Χαράζουμε ελαφρώς το πάνω φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.