Τσιπούρες στο φούρνο με λαχανικά
Λαχταριστές τσιπούρες, φρέσκα λαχανικά, βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χωριό, ένας φούρνος και όρεξη! Τα βασικά υλικά για μια απολαυστική συνταγή!
6010
Τσιπούρες στο φούρνο με λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά τσιπούρες 1 ματσάκι σέλινο 8 μέτριες πατάτες 4 καρότα 10 κρεμμυδάκια χλωρά 6 ξερά κρεμμύδια 8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι του τσαγιού βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χωριό 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε όλα τα λαχανικά. Βάζουμε σε ένα μπολ το σέλινο ψιλοκομμένο, τις πατάτες κομμένες σε κύβους, τα καρότα και τα χλωρά κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, τα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, το σκόρδο ψιλοκομμένο στον τρίφτη και τα αλατίζουμε.
  2. Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τους ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μισά κομμένα λαχανικά.
  4. Τοποθετούμε τα ψάρια από πάνω και πάνω τους βάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Τα περιχύνουμε με το βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χωριό, ρίχνουμε περίπου ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό και τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
  5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα περίπου στις αντιστάσεις, έως ότου ροδίσει και μείνει με το λάδι του.