Βασιλόπιτα-κέικ με εσπεριδοειδή και φουντούκια
Μια εξαίσια βασιλόπιτα από την Sugar Buzz, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και σαν κέικ, κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου! Με πλούσιο εντυπωσιακό γλάσο!
5010
Βασιλόπιτα-κέικ με εσπεριδοειδή και φουντούκια

ΥΛΙΚΑ

(υλικά για ταψάκι διαμ.26-28εκ.) 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1/4 κ.γ. αλάτι 1 βανίλια 100 γρ. φουντούκια 220 γρ. Βούτυρο Αγελάδος Χωριό 250 γρ. καστανή ζάχαρη 4 αυγά 230 γρ. γάλα 2 κ.σ. χυμό λεμόνι ή κονιάκ ξύσμα από 1 λεμόνι ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ Για την επικάλυψη

2 κούπες άχνη μερικές κουταλιές νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι.
  2. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα.
  3. Τρίβουμε τα φουντούκια στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
  4. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι.
  5. Στο μπολ του μίξερ, ξεκινάμε χτυπώντας τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν (3-4’).
  6. Μόλις φουσκώσει και ασπρίσει το μείγμα, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα, τη βανίλια και το γάλα σιγά σιγά, έχοντας χαμηλώσει ταχύτητα. Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού ή κονιάκ.
  7. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινίζοντάς το. Χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ.
  8. Μόλις ομογενοποιηθεί, σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης (ή κουτάλα).
  9. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε 50′ περίπου. Τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα – αν βγαίνει καθαρή η βασιλόπιτά μας είναι έτοιμη, αλλιώς αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
  10. Για την επικάλυψη: Σε ένα μπολ που έχουμε βάλει την άχνη ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα γλάσο σαν πηχτή κρέμα (όπως είναι το υποβρύχιο). Αν μας ξεφύγει περισσότερο νερό, διορθώνουμε με επιπλέον άχνη.
  11. Απλώνουμε πάνω στο κέικ, που έχει κρυώσει καλά. Μετά από λίγη ώρα θα σταθεροποιηθεί.
  12. Διακοσμούμε με ζαχαρωτά ή γράφουμε το 2016 με λιωμένη σοκολάτα (αν χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα, θα πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί το ζαχαρόγλασο).

Δείτε την προετοιμασία της βασιλόπιτας της Sugar Buzz με φωτογραφίες βήμα προς βήμα εδώ.