ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα.
- Τρίβουμε τα φουντούκια στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι.
- Στο μπολ του μίξερ, ξεκινάμε χτυπώντας τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν (3-4’).
- Μόλις φουσκώσει και ασπρίσει το μείγμα, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα, τη βανίλια και το γάλα σιγά σιγά, έχοντας χαμηλώσει ταχύτητα. Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού ή κονιάκ.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινίζοντάς το. Χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ.
- Μόλις ομογενοποιηθεί, σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης (ή κουτάλα).
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε 50′ περίπου. Τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα – αν βγαίνει καθαρή η βασιλόπιτά μας είναι έτοιμη, αλλιώς αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
- Για την επικάλυψη: Σε ένα μπολ που έχουμε βάλει την άχνη ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα γλάσο σαν πηχτή κρέμα (όπως είναι το υποβρύχιο). Αν μας ξεφύγει περισσότερο νερό, διορθώνουμε με επιπλέον άχνη.
- Απλώνουμε πάνω στο κέικ, που έχει κρυώσει καλά. Μετά από λίγη ώρα θα σταθεροποιηθεί.
- Διακοσμούμε με ζαχαρωτά ή γράφουμε το 2016 με λιωμένη σοκολάτα (αν χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα, θα πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί το ζαχαρόγλασο).
Δείτε την προετοιμασία της βασιλόπιτας της Sugar Buzz με φωτογραφίες βήμα προς βήμα εδώ.