Βελουτέ πατάτας
Βελούδινη υφή και βουτυρένια, μοσχομυρίζει θυμάρι. Προσθέτουμε κρουτόν βουτύρου με καπνιστή πάπρικα για να το απογειώσουμε!
608
Βελουτέ πατάτας

ΥΛΙΚΑ

3 kg πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, χοντροκομμένο 4 σκελίδες σκόρδο ½ πράσο κομμένο σε ροδέλες 150 gr Χωριό βούτυρο αγελάδος 1 ½ λίτρο γάλα 1 ποτήρι ζωμό κότας Αλάτι-πιπέρι 1 κ.σ. αλεύρι 1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο. Μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε και τις πατάτες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα και το ζωμό κότας.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο θυμάρι και σερβίρουμε.

Σημείωση: Μπορούμε να προσθέσουμε κρουτόν βουτύρου με καπνιστή πάπρικα.