ΥΛΙΚΑ 7 μικρές πατάτες 6 ντομάτες μέτριες 3 ξερά κρεμμύδια 1 ματσάκι σέλινο 2-3 πράσα 3 καρότα 3 κολοκυθάκια 3 κουταλιές της σούπας Βιολογικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Χωριό χυμός από 2 λεμόνια 1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη 5-6 κουταλιές της σούπας κρουτόν (προαιρετικά) 1 κουταλιά της σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι αλάτι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
- Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Πλένουμε το σέλινο και τα πράσα και τα ψιλοκόβουμε.
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Σε βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τα χορταρικά, το Βιολογικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Χωριό, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και αφήνουμε τα υλικά για περίπου 30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
- Αφαιρούμε τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Αφήνουμε το ζωμό μέσα στην κατσαρόλα.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα τα πολτοποιημένα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.
- Πασπαλίζουμε κάθε πιάτο µε μια κουταλιά τριμμένη Χωριό γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη και λίγα κρουτόν.
|