Βελουτέ σούπα λαχανικών
Η χορτόσουπα βελουτέ είναι δελεαστική. Όταν όμως φτιάχνεται με Βιολογικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο και Γραβιέρα Χωριό είναι ακαταμάχητη! Δοκιμάστε τη!
306
Βελουτέ σούπα λαχανικών

ΥΛΙΚΑ

7 μικρές πατάτες 6 ντομάτες μέτριες 3 ξερά κρεμμύδια 1 ματσάκι σέλινο 2-3 πράσα 3 καρότα 3 κολοκυθάκια 3 κουταλιές της σούπας Βιολογικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Χωριό χυμός από 2 λεμόνια 1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη 5-6 κουταλιές της σούπας κρουτόν (προαιρετικά) 1 κουταλιά της σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες.
  2. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  3. Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
  4. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  5. Πλένουμε το σέλινο και τα πράσα και τα ψιλοκόβουμε.
  6. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  7. Σε βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τα χορταρικά, το Βιολογικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Χωριό, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και αφήνουμε τα υλικά για περίπου 30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
  9. Αφαιρούμε τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Αφήνουμε το ζωμό μέσα στην κατσαρόλα.
  10. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα πολτοποιημένα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.
  11. Πασπαλίζουμε κάθε πιάτο µε μια κουταλιά τριμμένη Χωριό γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη και λίγα κρουτόν.