Ζεστή πατατοσαλάτα με μήλα
Πατατούλες στο φούρνο, με Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές και ΤΟΠ Βάλσαμο Μήλου. Μια υπέροχη συνταγή από τη chef Ντίνα Νικολάου που θα σας εντυπωσιάσει!
404
Ζεστή πατατοσαλάτα με μήλα

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. μικρές πατάτες, πλυμένες & βρασμένες (ίσα που να μαλακώσουν λίγο), με τη φλούδα τους, ολόκληρες 4 μικρά μήλα ή φιρίκια, πλυμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια (με τη φλούδα τους – αφαιρούμε τους πυρήνες) ½ φλιτζ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές ½ φλιτζ. πετιμέζι ½ φλιτζ. ΤΟΠ Βάλσαμο Μήλου ¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο 1 κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας Ανθός αλατιού Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στρώνουμε σε ένα ταψί μια μεγάλη λαδόκολλα και μέσα ρίχνουμε όλα τα υλικά, κόβοντας τις πατάτες στη μέση αν είναι μεγαλύτερες.
  2. Ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε σφιχτά τη λαδόκολλα σε ρολό.
  3. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  4. Βγάζουμε από το φούρνο, ανοίγουμε το πακέτο, σερβίρουμε τις πατατούλες και ραντίζουμε με λίγο από το γλάσο που έχει απομείνει στη λαδόκολλα.

 

Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου για την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα» – Επεισόδιο «Κεφαλονιά». Δείτε το βίντεο της συνταγής μέσω ΣΚΑΙ web TV (video on demand).