Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά βάσει των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και μαγειρικά λίπη.
Στραγγίζουμε καλά και τοποθετούμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη λεκάνη.
Σε μεσαία-υψηλή φωτιά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, μαγειρεύουμε τις μελιτζάνες, το λουκάνικο και το σκόρδο για 5 λεπτά, ή μέχρι το λουκάνικο να γίνει καφέ και η μελιτζάνα μαλακή.
Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τη ρίγανη, το πιπέρι και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Προσθέτουμε το μείγμα ντομάτας στη λεκάνη με τα ζυμαρικά, μαζί με το τυρί και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.