Ζυμαρικά πένες με λουκάνικο, μελιτζάνες και φέτα
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει για εμάς μια λαχταριστή συνταγή με πένες και πλούσια σάλτσα με λουκάνικο, μελιτζάνες και φέτα Χωριό!
154

ΥΛΙΚΑ

4 ½ κούπες μελιτζάνες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κύβους (περίπου 450 γρ) 225 γρ. χοιρινό λουκάνικο 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες 2 κ.σ. ντοματοπελτέ 1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 6 ½ ντομάτες κομμένες σε κυβάκια 280 γρ. ζυμαρικά πένες ½ κούπα τυρί φέτα Χωριό θρυμματισμένη (περίπου 56 γρ.) ¼ κούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά βάσει των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και μαγειρικά λίπη.
  2. Στραγγίζουμε καλά και τοποθετούμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη λεκάνη.
  3. Σε μεσαία-υψηλή φωτιά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, μαγειρεύουμε τις μελιτζάνες, το λουκάνικο και το σκόρδο για 5 λεπτά, ή μέχρι το λουκάνικο να γίνει καφέ και η μελιτζάνα μαλακή.
  4. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τη ρίγανη, το πιπέρι και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα ντομάτας στη λεκάνη με τα ζυμαρικά, μαζί με το τυρί και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.