Εντυπωσιακή συνταγή, ζουμερό χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα, κεδρόμηλα και Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές, θα κερδίσει το γιορτινό μας τραπέζι. Καλή όρεξη!
Ανοίγουμε το ρολό, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και στρώνουμε από πάνω τα δαμάσκηνα, τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα κεδρόμηλα κομμένα σε λεπτές φέτες. Τυλίγουμε και τοποθετούμε πάλι το δίχτυ.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές μέχρι να κάψει και τσιγαρίζουμε το ρολό από όλες τις πλευρές.
Όταν πάρει χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.
Βάζουμε το ρολό σε γάστρα μαζί με το ζωμό του, αλείφουμε την επιφάνεια με το μέλι και τη μουστάρδα, προσθέτουμε την πορτοκαλάδα και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Ψήνουμε στους 200C για 2 ½ ώρες γυρνώντας το ρολό κάθε ½ ώρα για να μείνει ζουμερό.
Όταν το βγάλουμε, το αφήνουμε για 10 λεπτά και, αφού αφαιρέσουμε το δίχτυ, το κόβουμε σε φέτες.
1 κιλό χοιρινό γάλακτος σε ρολό4 σκελίδες σκόρδο250 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι30 κέδρους ευρωπαϊκούς (κεδρόμηλα)2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα1 κουταλιά της σούπας μέλι½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί8 φλιτζάνια του τσαγιού νερό8 φλιτζάνια του τσαγιού πορτοκαλάδα1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχέςαλάτι, πιπέρι
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΠΙΑΤΟ ΤΕΛΕΙΟ
πεντανοστιμο και ζουμερο
Πρέπει να ειναι τελειο..!!!!!
τελειο πιατο
super