20 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2015

Η τέλεια σπιτική λεμονάδα

Λεμονάδα σπιτική, δροσιστική και φρέσκια, κάθε φορά που θα την αναζητήσετε!

Η λεμονάδα δεν είναι αποκλειστικά ένα καλοκαιρινό αναψυκτικό. Την απολαμβάνουμε κάθε μήνα, και στο Χωριό έχουμε τη συνταγή και τη μέθοδο σύμφωνα με την οποία θα έχουμε λεμονάδα από φρέκα λεμονάκια κάθε φορά που θα θελήσουμε. Πώς θα τη φτιάξουμε; Εύκολα και απλά!

Τι θα χρειαστούμε:

  • 6 λεμόνια (και το ξύσμα του ενός)
  • 150 γρ ζάχαρη (1 φλιτζάνι είναι 200 γρ, άρα υπολογίζουμε 2/3 του φλιτζανιού)
  • 1,5 λίτρο βραστό νερό

Μέθοδος:

  1. Βάζουμε το 1,5 λίτρο νερό να βράσει.
  2. Στύβουμε τα 6 λεμόνια. Περνάμε το χυμό και από σουρωτήρι εάν είναι απαραίτητο.
  3. Σε ένα μπολ, βάζουμε το χυμό από τα στυμμένα λεμόνια, τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε.
  4. Στο ίδιο μπολ, βάζουμε το βρασμένο νερό και ανακατεύουμε.
  5. Αφήνουμε τη λεμονάδα να κρυώσει πολύ καλά και την βάζουμε στο ψυγείο (σε μπουκάλια).
  6. Απολαμβάνουμε την έτοιμη σπιτική λεμονάδα μας όποτε θέλουμε!

Tips:

  • Στη λεμονάδα ταιριάζει τέλεια ο δυόσμος ή ο μαϊντανός. Όταν τη σερβίρουμε σε κανάτα για την παρέα μας, προσθέτουμε τα μυρωδικά αυτά, λίγο πάγο, και απολαμβάνουμε.
  • Αν είναι πολύ γλυκιά ή πολύ αραιή για τα γούστα μας, μπορούμε πάντα να κάνουμε αλλαγές στη δοσολογία.
  • Λίγο αλκοόλ της προτίμησής μας μέσα στην κανάτα, ή λίγο λικέρ φρούτων στο ποτήρι, θα δώσει στη λεμονάδα μας αέρα από κοκτέιλ!

Συνταγές που ταιριάζουν με σπιτική λεμονάδα (απόγευμα με φίλους, πρωϊνό, σνακ)




ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 1 σχόλια.