9 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2014

Tips για το τέλειο σπιτικό παγωτό

Ωδή στη νούμερο ένα απόλαυση του καλοκαιριού, το παγωτό. Αν είναι και φτιαγμένο με αγνά υλικά στο σπίτι, η γεύση γίνεται παραδεισένια.

Η συνταγή είναι έτοιμη μπροστά μας, τα μπισκοτένια χωνάκια, τα υλικά αραδιασμένα στον πάγκο, τα σκεύη και τα εργαλεία ξαπλωμένα δίπλα στα υλικά. Τι θα απογειώσει το αποτέλεσμα, εκτός από την αγάπη και το μεράκι του δημιουργού; Τα tips του Χωριό!

Τα καλύτερα υλικά

Ένα νόστιμο παγωτό απαιτεί πολύ καλής ποιότητας υλικά. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, φροντίζουμε τουλάχιστον τα υλικά μας να είναι φρέσκα.

Πλήρη λιπαρά

Από το παγωτό μας δεν θα αφαιρέσουμε γεύση, αφαιρώντας λιπαρά – χρησιμοποιώντας δηλαδή υλικά με λιγότερα λιπαρά. Ένα επιτυχημένο παγωτό θα είναι κρεμώδες, πλούσιο και λαχταριστό και δεν θα αλλοιώνεται η υφή του στην κατάψυξη, αν έχει όλα του τα λιπαρά! Μπορούμε να εξασκηθούμε στην τέχνη του παγωτού και ύστερα να δοκιμάσουμε με υλικά χαμηλότερων λιπαρών.

Προσθήκη γεύσεων

Η κατάλληλη στιγμή για να προσθέσουμε τις γεύσεις που επιθυμούμε είναι όταν η κρέμα έχει παγώσει, και όχι όταν είναι ακόμα ζεστή. Οι γεύσεις μέσα σε ζεστή κρέμα θα αλλοιωθούν.

Παγωμένη κρέμα

Αφού φτιάξουμε την κρέμα όπως υποδεικνύει η συνταγή, είναι απαραίτητο να την παγώσουμε σωστά. Προτείνεται ακόμα και ολονύκτια ψύξη της κρέμας για να παγώσει επαρκώς και να δέσει σωστά το μείγμα, που θα δώσει το πιο κρεμώδες και απαλό παγωτό.

Μπολ ταχείας ψύξης

Εάν η παγωτομηχανή έχει μπολ ταχείας ψύξης, το βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον 24 ώρες πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το παγωτό. Αν δεν είναι επαρκώς κατεψυγμένο το μπολ, το παγωτό μπορεί και να μην παγώσει.

Κομματάκια σοκολάτας και ξηροί καρποί

Αν θέλουμε να προσθέσουμε κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή και κομμάτια φρούτων στο παγωτό μας, είναι προτιμότερο να τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, έτσι ώστε η παγωτομηχανή να μπορέσει να τα ενσωματώσει στο μείγμα. Πριν τα προσθέσουμε τα παγώνουμε. Συνιστάται η προσθήκη να γίνει όταν το μείγμα έχει παγώσει εντελώς.

Κρεμώδες και λαχταριστό

Συχνά το σπιτικό παγωτό δεν καταλήγει τόσο κρεμώδες και μαλακό μετά την αποθήκευσή του στο ψυγείο. Για να διατηρήσει την μαλακή του υφή, μπορούμε να προσθέσουμε στο παγωτό λίγο λικέρ από φρούτα, λίγη ζάχαρη, σιρόπι ή μέλι. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, το βάζουμε σε ένα ρηχό σκεύος (όπου θα μπορεί να παγώσει καλύτερα και ομοιόμορφα) και σκεπάζουμε την επιφάνειά του με μεμβράνη για να μην δημιουργηθεί πάγος.

Με αυτά τα μυστικά για λαχταριστό σπιτικό παγωτό, τα καλοκαιρινά απογεύματα θα αποκτήσουν άλλη γεύση, και οι παρέες λόγους για..έριδες!
Συνταγή για παγωτό ροδάκινο για τους μικρούς μας φίλους.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.