Πατάτες φούρνου μελωμένες

Πατάτες φούρνου μελωμένες
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε ή να βαθμολογήσετε τη συνταγή.

εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C και τοποθετούμε μέσα το ταψί για να κάψει καλά.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε κυδωνάτα τις πατάτες.
  3. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα το Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο και τις πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Αφού ψηθούν για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τις μισοψημένες πατάτες. Κάθε 15΄ τις ανακατεύουμε.

Συνοδεύουν ιδανικά κρέας, ψάρι και πουλερικά.




σχόλια

Εχουν γίνει συνολικά 37 σχόλια.

το σχόλιό σας

Σχολιάστε

Τόπος Προέλευσης Πάτρα
Χρόνος παρασκευής 50 λεπτά Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Σερβίρει 8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας εύκολη
Βαθμολογία
187 votes, average: 4,40 out of 5187 votes, average: 4,40 out of 5187 votes, average: 4,40 out of 5187 votes, average: 4,40 out of 5187 votes, average: 4,40 out of 5
4,40

υλικά

8 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα έξι
χυμό ενός πορτοκαλιού
χυμό ενός λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο
2 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο
λίγο αλάτι, πιπέρι

κατηγορίες συνταγής

Διάρκεια Μαγειρέματος:
30 – 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας:
Για αρχάριους
Είδος φαγητού:
Ψητά
Τύπος γεύματος:
Κυρίως πιάτο

Πώς να το μαγειρέψω:
Στο φούρνο
Για ειδικές περιπτώσεις:
Μεγάλες παρέες
Της εποχής:
Σαρακοστή
Συστατικά:
Λαχανικά

δείτε επίσης