Αβγά μπένεντικτ με καπνιστό σολομό
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Αβγά μπένεντικτ με καπνιστό σολομό

Μια εξαίσια συνταγή και για πρωινό, που θα εντυπωσιάσει. Δοκιμάστε την!

152
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη σάλτσα Hollandaise: Βάζουμε στο μπλέντερ τους κρόκους, το χυμό λεμόνι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 30-60 δευτερόλεπτα.
  2. Ενώ δουλεύει το μπλέντερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά το Χωριό βούτυρο αγελάδος ανάλατο.
  3. Για τα αβγά: Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε 2 κ.γ. ΤΟΠ λευκό ξίδι.
  4. Σπάμε τα αβγά σε μικρές κούπες, ώστε να είναι πιο εύκολο να τα προσθέσουμε στο νερό.
  5. Αφού το νερό βράσει, προσθέτουμε τα αβγά σε διαφορετικά σημεία.
  6. Τα αφήνουμε, καλύπτουμε με καπάκι για 3 λεπτά, ελέγχουμε αν χρειάζονται μετακίνηση για να γίνουν πιο στρογγυλά και τα βγάζουμε με μια κουτάλα σε ένα πιάτο.
  7. Κόβουμε τα ψωμάκια μας στη μέση και τοποθετούμε στο μισό ψωμάκι τα κομμάτια σολομού.
  8. Βάζουμε από πάνω  το αβοκάντο (προαιρετικά) και τα αυγά ποσέ.
  9. Ρίχνουμε τη σάλτσα μας, γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά) και σερβίρουμε αμέσως.

 

Η συνταγή βρίσκεται δημοσιευμένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    2 ψωμάκια, ψημένα 4 κομμάτια καπνιστό σολομό 1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο (προαιρετικά) 2 αβγά 2 κ.γ. ΤΟΠ λευκό ξίδι λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

    Για τη σάλτσα Hollandaise

    3 κρόκοι από μεγάλα αβγά 1 ½ κ.σ. χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο 1 φλ Χωριό βούτυρο αγελάδος ανάλατο, λιωμένο ¼ κ.γ. αλάτι φρέσκο πιπέρι

    σχετικές συνταγές

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας

    Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ