Κις Λορέν (Quiche Lorraine) με βούτυρο Κερκύρας και γραβιέρα Ώριμη Χωριό
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κις Λορέν (Quiche Lorraine) με βούτυρο Κερκύρας και γραβιέρα Ώριμη Χωριό

Υπέροχη κις λορέν με χειροποίητη ζύμη με βούτυρο Κερκύρας Χωριό και γέμιση με κρέμα γάλακτος, Χωριό γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη και μπέικον ή ζαμπόν. Όνειρο!

4010
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το Χωριό βούτυρο Κερκύρας απευθείας από το ψυγείο σε κυβάκια.
  2. Τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο αυτά υλικά και να γίνουν σαν τρίμματα.
  3. Προσθέτουμε τον κρόκο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το παγωμένο νερό και ζυμώνουμε για λίγο ώστε να ενωθούν τα υλικά και να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη.
  4. Στον πάγκο μας ανοίγουμε σε ομοιόμορφο φύλλο τη ζύμη και την απλώνουμε σε ταρτιέρα 22 εκατοστών, κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν και τοποθετούμε για 10’ στο ψυγείο μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος.
  5. Κατόπιν κάνουμε μερικές τρύπες στη ζύμη, καλύπτουμε την ταρτιέρα με αλουμινόχαρτο και γεμίζουμε με όσπρια.
  6. Ψήνουμε για 15’ στους 175 C.
  7. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: κόβουμε σε κύβους το ζαμπόν και το σωτάρουμε για μερικά λεπτά με ελάχιστο βούτυρο. Αν χρησιμοποιήσουμε μπέικον παραλείπουμε το βούτυρο.
  8. Κόβουμε τη μισή ποσότητα της γραβιέρας σε κύβους και την υπόλοιπη την τρίβουμε.
  9. Σε ένα μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι, προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και τέλος τα αυγά, ελαφρώς χτηπημένα, και ανακατεύουμε καλά.
  10. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο με τα όσπρια.
  11. Προσθέτουμε τα κυβάκια του ζαμπόν και της γραβιέρας, ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
  12. Καρυκεύουμε με φρέσκο πιπέρι και ψήνουμε στους 175 C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, περίπου 35 λεπτά.
  13. Σερβίρουμε, αφού πρώτα αφήσουμε να περάσουν 15 λεπτά για να κρυώσει η τάρτα.

Tips:
Η κις λορέν έχει αρκετές παραλλαγές. Μπορούμε να προσθέσουμε μανιτάρια, φρέσκο κρεμμυδάκι ή άλλα μυρωδικά, αλλαντικά ή κίτρινα τυριά.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    Για τη ζύμη

    100 gr. Χωριό βούτυρο Κερκύρας 185 gr. αλεύρι μαλακό 1 κρόκο αυγού 3 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    Για τη γέμιση

    220 ml. κρέμα γάλακτος πλήρης 120 gr. γιαούρτι στραγγιστό 150 gr. Χωριό γραβιέρα Ώριμη ή Γλυκιά (ή Χωριό βιολογική Γραβιέρα)
    150 gr. μπέικον ή ζαμπόν 3 αυγά Μοσχοκάρυδο Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
    ανήκει και εδώ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας