Ψητός σολομός με σάλτσα βουτύρου
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ψητός σολομός με σάλτσα βουτύρου

Απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ψάρι δίνοντας άρωμα και γεύση με Χωριό ελαιόλαδο κλασικό και βούτυρο αγελάδος Χωριό.

204
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαρινάρετε το σολομό με το Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό, το λεμόνι και το αλατοπίπερο.
  2. Τον ψήνετε στην σχάρα του φούρνου σας στους 200ο και μέχρι να ροδίσει και από τις δυο μεριές, για περίπου 15 λεπτά.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα.

  1. Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι ταυτοχρόνως το κρασί, το ξύδι και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Όταν ο όγκος των υλικών μειωθεί στο μισό βγάζετε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, ρίχνετε μέσα το Χωριό Βούτυρο Αγελάδος κομμένο σε κύβους και το δουλεύετε γρήγορα να ομοιογενοποιηθεί.
  3. Ρίχνετε μέσα και τη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και ξαναβάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά για μια τελευταία βράση.
  4. Σερβίρετε τον ψητό σολομό μαζί με βραστές πατάτες και τον περιχύνετε με τη βουτυράτη σάλτσα.
ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 3 σχόλια.
  • 9 Οκτωβρίου, 2013 στις 5:39 μμ

    ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΓIΕΙΝΟ ΚΑΘΩΣ Ο ΣΟΛΩΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΩΦΕΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

  • 1 Δεκεμβρίου, 2015 στις 2:52 μμ

    1 κρασοπότηρο λευκό ξίδι ΤΟΠ

    Ναι δεν παίζει. Βγήκε τέρμα ξινό.

  • Admin Horio
    15 Φεβρουαρίου, 2016 στις 7:18 μμ

    Ο σεφ ισορροπεί το ξίδι με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος cool myll.

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

4 φέτες σολομού περίπου 200 γραμ η μία

Για το μαρινάρισμα του σολομού

3 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό 2 κ.σ. λεμόνι Λίγο αλάτι Μπόλικο πιπέρι

Για τη σάλτσα βουτύρου

1 κρασοπότηρο λευκό ξίδι ΤΟΠ 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 1 μεγάλο κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ 100 γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος Αλάτι, λευκό πιπέρι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
ανήκει και εδώ

σχετικές συνταγές

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας

Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ