Βελουτέ πατάτας
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Βελουτέ πατάτας

Βελούδινη υφή και βουτυρένια, μοσχομυρίζει θυμάρι. Προσθέτουμε κρουτόν βουτύρου με καπνιστή πάπρικα για να το απογειώσουμε!

608
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο. Μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε και τις πατάτες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα και το ζωμό κότας.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο θυμάρι και σερβίρουμε.

Σημείωση: Μπορούμε να προσθέσουμε κρουτόν βουτύρου με καπνιστή πάπρικα.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    3 kg πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, χοντροκομμένο 4 σκελίδες σκόρδο ½ πράσο κομμένο σε ροδέλες 150 gr Χωριό βούτυρο αγελάδος 1 ½ λίτρο γάλα 1 ποτήρι ζωμό κότας Αλάτι-πιπέρι 1 κ.σ. αλεύρι 1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο

    σχετικές συνταγές

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας

    Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ