Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο. Μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε και τις πατάτες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα και το ζωμό κότας.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο θυμάρι και σερβίρουμε.
Σημείωση: Μπορούμε να προσθέσουμε κρουτόν βουτύρου με καπνιστή πάπρικα.
3 kg πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, χοντροκομμένο4 σκελίδες σκόρδο½ πράσο κομμένο σε ροδέλες150 gr Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος1 ½ λίτρο γάλα1 ποτήρι ζωμό κόταςΑλάτι-πιπέρι1 κ.σ. αλεύρι1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies: